Van prototype tot product
Drie uitvinders in Qatar wonnen een innovatieprijs met een slimme uitvinding die schermtekst op een smartphone of tablet vertaalt naar braille voor blinden of slechtzienden. Vervolgens vroegen ze Spark om het fysieke ontwerp te creëren.
Het apparaat stelt de gebruiker in staat om digitale tekst op het scherm van een device (een smartphone of tablet) te identificeren en te volgen. De braillecel zendt de karakters één voor één naar de vingertop van de gebruiker. Spark-projectleider Wichert Put: "Het idee was goed, maar het moest zowel esthetisch als ergonomisch aanzienlijk verbeterd worden."
Directe vertaling naar braille
Ergonomisch ontwerp
Compact formaat
Verbeterde ergonomie en ontwerp
Dankzij de door Spark ontwikkelde elektronica is de vernieuwde Bonocle zo groot als een computermuis en kan ook op dezelfde manier bediend worden: de lezer volgt de tekst door de muis te bewegen en selecteert een nieuwe regel met de knoppen. Dit betekent dat de tekst niet op het scherm hoeft te worden aangegeven. "We hebben echt veel waarde kunnen toevoegen op het gebied van ergonomie en design. Niet als een stigmatiserend apparaat,maar als een mooie gadget."
Gebruikersfeedback
Uiteindelijk is het enige dat telt wat de gebruikers ervan vinden. Spark leverde complete, werkende modellen voor gebruikerstests. Wichert: "De reacties die we van de testers hebben gekregen, zijn echt positief. De Bonocle werd ook met groot enthousiasme ontvangen op CES 2019 in Las Vegas, onder anderen door Stevie Wonder, die aanwezig was en de Bonocle heeft uitgeprobeerd. Wat veel interessanter was, was echter de suggestie van gebruikers dat de Bonocle een geweldig hulpmiddel zou zijn om te leren lezen inbraille. Nu, dat is iets!"
Volg hier de laatsteontwikkelingen en toepassingen.
-
—
-
,
-