Nieuwe generatie
Het snijden van goede shoarma is een specialistische vaardigheid. In het Midden-Oosten, waar shoarma een delicatesse is, zijn restaurants afhankelijk van de expertise van de chef-kok, maar goede koks zijn moeilijk te vinden. Met de nieuwe generatie shoarmarobot biedt Solufo een gebruiksvriendelijke oplossing voor professionals.
De ontwikkeling van een robot vereist de samenwerking van verschillende expertises. In een parallelle ontwikkelaanpak werkte Spark aan de branding, mechatronica, industrieel ontwerp, software ontwikkeling en aan het testen.
Productarchitectuur en mechanische structuur
Ontwikkeling van sensoren en meetsysteem
Usability ontwerp inclusief UX en UI
Gepatenteerd
Hoe snijd je gegrild vlees op het juiste moment, volledig geautomatiseerd? Dat was de belangrijkste uitdaging. Onze R&D-inspanningen leidden tot een nieuwe en inmiddels gepatenteerde innovatie: het systeem meet een uniek profiel per snede, waardoor het vlees met een nauwkeurigheid van +/-0,2 mm gesneden kan worden.
Interactie
The user interface plays a crucial role for smooth daily operation. By offering predefined menus and cleaning/maintenance instructions, the user's workflow is optimized. So that they can concentrate on the quality of service in the restaurant.
Esthetiek
Het ontwerp van de robot laat de nieuwe propositie zien, een gebruiksvriendelijke machine voor de professionele keuken. De makkelijk te reinigen oppervlakken, hoogwaardige materialen, het geïntegreerde scherm en de eenvoudig te scheiden onderdelen optimaliseren de gebruiksvriendelijkheid en zorgen tegelijkertijd voor het herkenbare uiterlijk.
Branding
Aan het begin van het project hielp Spark met het definiëren van het merk. Door de behoeften van de gebruiker en de kracht van het bedrijf Solufo op elkaar af te stemmen, werd de basis gevormd voor de ontwikkeling van de robot en voor de huisstijl. Tijdens het ontwerp van het kleurenpallet is ook rekening gehouden met culturele aspecten.
''De Solufo-machine zet een nieuwe standaard en is de eyecatcher in een restaurant, net als een espressomachine in een goed café.''
—
Diederik Augustijn
,
Spark design & innovation